Poismuutto

Kun on uuden kodin aika.

Vuokrasuhteen tai asumisoikeuden päättäminen ja poismuutto

Olitpa muuttamassa pois vuokra- tai asumisoikeusasunnosta, tietyt asiat on tehtävä aina asumismuodosta riippumatta. Kurkkaa tästä yleinen muistilistamme poismuuttajalle – perehdy tämän lisäksi huolellisesti myös vuokra- ja asumisoikeuskohtaisiin poismuutto-ohjeisiin!

Poismuuttajan muistilista

Tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietorekisteriin viimeistään viikon kuluessa muutosta. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Mieti myös, minne kaikkialle muualle sinun on itse päivitettävä uudet yhteystietosi.

Hanki muuttoauto ja muuttoapu ajoissa. Kiireisimpiä aikoja muuttofirmoille ovat viikonloput ja kuunvaihteet, joten älä jätä avun hankkimista viimeiseen hetkeen.

Hoida loppusiivous huolellisesti. Siivouksen laiminlyönnistä sinulle voi tulla ylimääräisiä kuluja, sillä likaisen asunnon siivouspalvelun kulut pidätetään vuokravakuudesta.

Tee sähkösopimus uuteen osoitteeseen soittamalla sähköyhtiöön. Muista irtisanoa vanha sähkösopimus. Jos sinulla on internetin laajakaista, sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta vältyt katkoksilta verkon käytössä. 

Tarkista kotivakuutusehdot uuteen asuntoon omasta vakuutusyhtiöstäsi. Tarkista, että kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana.

Jos saat Kelan tukia, ilmoita sinne muutosta ja toimita tarvittavat liitteet.

Palauta vanhan asunnon avaimet ajoissa. Muistathan vanhan asunnon lisäksi tyhjentää ullakko- ja kellarikomeron sekä mahdollisen autotallin ja hoitaa tilojen loppusiivouksen.

Muuttosiivous ja asunnon tarkistus

Asumisen ja muuton yhteydessä syntynyt sotku ja lika on siivottava pois ennen seuraavan asukkaan muuttoa asuntoon. Se on kohteliasta, mutta myös velvollisuus. Huolimattomuudesta ja laiminlyönnistä johtuvat siivous- ja korjaustyöt pidätetään vuokravakuudestasi. Tarkastamme käytössäsi olleen asunnon muuton jälkeen. Muuttotarkastuksen tarkoitus on kartoittaa asunnon senhetkinen kunto ja siisteys.

Tutustu oheiseen muuttosiivousohjeeseen – noudattamalla ohjetta huolellisesti kohta kohdalta teet poismuutosta sujuvampaa!