Luopuminen asumisoikeusasunnosta

Kun on uuden kodin aika.

Asumisoikeuden päättäminen ja poismuutto

Kun sinun on aika muuttaa uuteen kotiin ES Kotien asumisoikeusasunnosta, sinulla on kolmen kuukauden (3 kk) irtisanomisaika, jonka jälkeen saat maksamasi asumisoikeusmaksun takaisin.

Poismuuttaessasi on sinun tehtävä luopumisilmoitus. Luopumisilmoitus voidaan tehdä sähköisesti, jolloin sinun ei tarvitse asioida toimistossa tai puhelimitse. Luopumisilmoitus tehdään vahvalla tunnistautumisella. Tämän jälkeen sinulle lähetetään luovutushintalaskelma, jonka indeksikorotus lasketaan irtisanomispäivän mukaan

Asumisoikeudesta luopumisen irtisanomisaika on päivälleen kolme kuukautta. Luopumisaika lasketaan siitä päivästä, kun vastaanotamme kaikkien sopimusosapuolten allekirjoittaman luopumisilmoituksen joko sähköisesti, sähköpostin liitteenä tai postitse toimistollemme toimitettuna.

Jos sinulla ei ole mahdollista tehdä luopumisilmoitusta sähköisesti, voit tulostaa paperisen lomakkeen. Voit lähettää täytetyn lomakkeen postitse osoitteeseen ES Kodit, Torikatu 6, 45100 Kouvola tai sähköpostilla asiakaspalvelu@es-kodit.fi.

Asumisoikeusssopimuksen päättyessä asunto ja irtaimistovarasto tulee tyhjentää ja siivota. Lisätietoa asumisoikeussopimuksen päättyessä muistettavista asioista saat irtisanomisen vahvistuksen liitteenä sähköpostilla tai postilla. Yleisiä ohjeita poismuuttaessa löydät myös nettisivuiltamme.

Vakuus- ja asumisoikeusmaksun palautus

Poismuuton yhteydessä ES Kodit palauttaa vakuusmaksun kokonaisuudessaan noin 14 vuorokauden sisällä asumisoikeussuhteen päättymisestä. Vakuusmaksu palautetaan sillä edellytyksellä, että asunto on siivottu poismuuton yhteydessä, kaikki asunnon avaimet on palautettu, asunnossa ei ole muuta kuin tavanomaista kulumista ja kaikki saatavat on maksettu. Vakuusmaksun yhteydessä palautetaan myös luovutushintalaskelman mukainen asumisoikeusmaksu.