Lemmikit

Kotien pörröiset asukkaat.

Miten toimia lemmikkien kanssa?

Lemmikit ovat perheenjäseniä ja tervetulleita ES Kotien asuntoihin (huomaathan, että lemmikit eivät kuitenkaan ole sallittuja seniorikohteissamme). Ammattimainen eläinten kasvattaminen tai hoitaminen asunnoissamme ei ole sallittua.

Lemmikkieläimen omistajana sinun tulee huolehtia siitä, ettei lemmikki pääse säikyttelemään muita asukkaita tai aiheuttamaan vaaraa ja vahinkoa. Sinun tulee pitää huolta myös siitä, ettei koira haukunnallaan tai ulvonnallaan häiritse asuinympäristöä tai talon muita asukkaita. Muistathan, että olet velvollinen korvaamaan mahdolliset lemmikkisi aiheuttamat vahingot sekä asunnossa että sen ulkopuolella.

Jos asunnossasi asuu lemmikki, suosittelemme ilmoittamaan siitä esimerkiksi ulko-oveen liimattavalla tarralla. Tämä auttaa kiinteistönhoitoa varautumaan eläimeen, jos heidän tarvitsee käydä asunnossa poissaollessasi.

Ulkoilutus

Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kytkettynä taajama-alueella, myös talon pihamaalla. Kissalle turvallisinta on ulkoiluttaa sitä valjaissa tai pitää sitä kokonaan sisäkissana. Kissalle on kummassakin tapauksessa järjestettävä asuntoon hiekka-astia ja huolehdittava astian ja sen ympäristön siisteydestä päivittäin.

Älä anna lemmikkisi liata rakennuksia tai kiinteistön aluetta. Järjestyslaki velvoittaa korjaamaan pois lemmikin kulkuväylille jättämät ulosteet lemmikkiä ulkoilutettaessa. Mikäli ulkoilutat kissaa valjaissa, älä päästä sitä lasten hiekkalaatikoille tai leikkipaikoille.

Opas- ja avustajakoirat

Opas- ja avustajakoirat saavat töissä ollessaan valtaosin liikkua alueilla, joissa tavanomainen lemmikki ei välttämättä saisi oleskella. Puethan tällöin koiralle sen töissä käytettävät valjaat, jolloin sen tunnistaa opaskoiraksi. Myös opas- ja avustajakoiria koskee sääntö, jonka mukaan ne eivät saa vahingoittaa asuntoja tai kiinteistön aluetta tai aiheuttaa muutoin häiriötä muille asukkaille.