Asukkaalle

Sinulle sopivaa asumista.

Vinkit mukavaan asumiseen

Me ES Kodeilla tarjoamme asiakkaillemme pitkäaikaisia ja varmoja koteja – oli neliöiden tarve millainen tahansa. Koti on maailman tärkein paikka, joten siitä tulee pitää hyvää huolta. Katso vinkkimme ja ohjeemme mukavaan asumiseen!

Uuden asukkaan muistilista

Olitpa muuttamassa vuokra- tai asumisoikeusasuntoon, tietyt asiat on tehtävä aina asumismuodosta riippumatta. Kurkkaa tästä yleinen muistilistamme uudelle asukkaalle!

Muuttoilmoitus

Kun olet allekirjoittanut sopimuksen uuteen asuntoosi, tee muuttoilmoitus Digi- ja väestötietorekisteriin. Aikaisintaan sen voi tehdä kuukautta ennen muuttopäivää. Mieti myös, minne kaikkialle muualle sinun on itse päivitettävä uudet yhteystietosi.

Sopimukset ja liittymät

Tee sähkösopimus uuteen osoitteeseen soittamalla sähköyhtiöösi. Muista irtisanoa vanha sähkösopimus aiemmasta asunnostasi. Jos sinulla on internetin laajakaista, sovi internet-yhteyden siirrosta ajoissa operaattorin kanssa, jotta vältyt katkoksilta verkon käytössä. 

ES Kodit vaativat kaikilta asukkailtaan oman kotivakuutuksen. Tarkista kotivakuutusehdot uuteen asuntoon omasta vakuutusyhtiöstäsi. Tarkista, että kotivakuutus on voimassa myös muuton aikana.

Tuet

Jos saat Kelan tukia, ilmoita sinne muutosta ja toimita tarvittavat liitteet.