Hyvä naapuruus

Viihtyisä arki syntyy yhdessä.

Pidetään yhdessä huolta naapurisovusta

Yhteisillä pelisäännöillä voimme kaikki vaikuttaa siihen, että naapurisopu säilyy. Näin asuminen on mutkatonta ja mukavaa kaikille asukkaille. Erityisesti kerros- ja rivitaloissa asumme lähellä toisiamme. Toisten huomioiminen lisää paitsi asumismukavuutta, myös turvallisuuden tunnetta.

Jos olet innostunut tutustumaan naapureihisi enemmän tai haluat kehittää kotitalosi asioita, lähde mukaan asukastoimintaan. Asukastoiminnalle ei ole tiukkoja vaatimuksia, vaan se voi olla juuri sinun ja naapureidesi näköistä toimintaa.

Yörauha

Taloissamme on yörauha klo 22–07 eli iltakymmenestä aamuseitsemään. Juhlista tai muusta melua aiheuttavasta toiminnasta on kohteliasta ilmoittaa naapureille etukäteen.

Järjestyshäiriöt

Häiritsevä käyttäytyminen tai ilkivalta eivät kuulu normaaliin asumiseen. Jos kotitalossasi on jatkuvasti häiriöitä, otathan yhteyttä asiakaspalveluumme. Meille on tärkeää, että asuminen olisi viihtyisää ja turvallista.

Yhden asukkaan ilmoituksen perusteella olemme yhteydessä häiriön aiheuttajaan. Mikäli häiriö tästä yhteydenotosta huolimatta jatkuu, tulee häiriöilmoitus vahvistaa toisen huoneiston asukkaan ilmoituksella. Ilmoituksen tekijöiden tietoja ja nimiä ei luovuteta häiriön aiheuttajalle. Haluamme kuitenkin muistuttaa, että häiriöilmoituksen tekijöitä voidaan tarvittaessa pyytää toimimaan todistajina mahdollisessa vuokrasopimuksen päättämiseen liittyvässä oikeuskäsittelyssä.

Jos häiriöt ovat vakavia, älä lähde selvittämään tilannetta itse, vaan ota yhteyttä poliisiin. Poliisin tavoitat yleisestä hätänumerosta 112.

Tupakointi

Tupakointi on kiellettyä kaikissa asunnoissamme sekä talojen yhteisissä tiloissa, kuten rappukäytävissä sekä sauna- ja varastotiloissa. Tupakointi on sallittu ainoastaan erikseen merkityillä tupakointipaikoilla. Muistathan, että tupakointikielto koskee myös luonasi kyläileviä vieraita.

Grillaus

Mikään laki ei sinänsä kiellä kerrostalon parvekkeella grillaamista, kunhan se tehdään paloturvallisesti ja naapurit huomioiden. Turvallisin vaihtoehto parvekkeella grillaamiseen on sähkögrilli. Talojemme parvekkeilla ei paloturvallisuussyistä saa käyttää hiili- eikä kaasugrillejä. Muistathan hyödyntää talon omaa grillipaikkaa, jos sellainen kotitalosi pihalla on.

Pihan pelastustiet

Pelastuslaki vaatii pelastusteiden pitämistä vapaana, joten autojen pysäköinti pihakäytäville on kielletty. Piha-alueen turvallisuuden takaamiseksi ei pihakäytävillä ajo ole sallittua, poislukien lyhytaikaiset tilanteet, joissa kyseessä on liikuntarajoitteisen henkilön vienti/tuonti tai painavan kuorman kuljetus asunnon ja auton välillä. Tällöin auto on siirrettävä mahdollisimman pian pysäköintiin varatulle alueelle.