Vuokrasopimuksen irtisanominen

Kun on uuden kodin aika.

Vuokrasuhteen päättäminen ja poismuutto

Kun sinun on aika muuttaa uuteen kotiin ES Kotien vuokra-asunnosta, sinulla on yhden kuukauden (1 kk) irtisanomisaika kun olet tehnyt irtisanomisilmoituksen. Irtisanomisaika lasketaan alkavaksi sen kuukauden viimeisestä päivästä, jonka aikana irtisanominen on tehty.

Irtisanomisilmoitus voidaan tehdä sähköisesti, jolloin sinun ei tarvitse asioida toimistossa tai puhelimitse. Irtisanomisilmoitus tehdään vahvalla tunnistautumisella. 

Huomioithan, että jos sopimus on kahden henkilön nimissä, molempien tulee irtisanoa sopimus omalta osaltaan kirjautumalla palveluun omilla pankkitunnuksillaan. Irtisanomisaika lasketaan siitä päivästä, kun jälkimmäinen osapuoli on tehnyt irtisanomisilmoituksen.

Jos sinulla ei ole mahdollista irtisanoa vuokrasopimusta sähköisesti, voit tulostaa paperisen irtisanomislomakkeen. Voit lähettää täytetyn lomakkeen postitse osoitteeseen ES Kodit, Torikatu 6, 45100 Kouvola tai sähköpostilla asiakaspalvelu@es-kodit.fi.

Vuokrasopimuksen päättyessä asunto ja irtaimistovarasto tulee tyhjentää ja siivota. Lisätietoa vuokrasopimuksen päättyessä muistettavista asioista saat irtisanomisen vahvistuksen liitteenä sähköpostilla tai postilla. Yleisiä ohjeita poismuuttaessa löydät myös nettisivuiltamme.

Vuokrasopimuksen purku

ES Kodit voi purkaa vuokrasopimuksen ilman irtisanomisaikaa, mikäli vuokralainen jättää vuokransa maksamatta, luovuttaa asunnon hallinnan toiselle vastoin lain määräyksiä, käyttää asuntoa muuhun tarkoitukseen kuin vuokrasopimuksessa on määritelty, aiheuttaa huoneistossa jatkuvaa häiriötä muille asukkaille tai hoitaa asuntoaan huonosti.

Vakuusmaksun palautus

Poismuuton yhteydessä ES Kodit palauttaa vakuusmaksun kokonaisuudessaan noin 14 vuorokauden sisällä vuokrasuhteen päättymisestä. Vakuusmaksu palautetaan sillä edellytyksellä, että asunto on siivottu poismuuton yhteydessä, kaikki asunnon avaimet on palautettu, asunnossa ei ole muuta kuin tavanomaista kulumista ja vuokrat sekä muut mahdolliset saatavat on maksettu.