Palvelukeskukset

Kun arki kaipaa tukea.

Palvelukeskukset turvaavat arjen

Kodit ovat meille etusijalla – oli elämäntilanne mikä tahansa. Vuokra- ja asumisoikeusasuntojen lisäksi toimintaamme kuuluu Kotkassa kuusi palvelukeskusta, joissa on yhteensä 277 kotia heille, joille turvallinen ja esteetön arki on erityisen tärkeää.

ES-Laatuasunnot Oy:n omistamat erityisryhmille suunnatut asuinkohteet sijaitsevat Kotkassa. Asuinkohteiden pääasiallisia käyttäjiä ovat iäkkäät, joilla on muistihäiriöitä tai merkittäviä haasteita liikkumisen kanssa, mielenterveyskuntoutujat sekä kehitysvammaiset. 

Me ES Kodeilla huolehdimme palvelukeskuksista, mutta emme suorita niiden asukasvalintoja. Kohteiden tarvekartoitus on suoritettu Kotkan kaupungin palvelurakennesuunnitelmien yhteydessä kunkin erityisryhmän osalta. Hankesuunnittelussa on otettu huomioon asumisen erityistarpeet. Vuodesta 2023 alkaen erityisryhmien asumispalveluita ja hoivatarpeita arvioi Kymenlaakson hyvinvointialue.

Palvelukeskuksemme

Korkeavuoren senioritalo

Korkeavuorenkatu 13, Kotka
Korkeavuorenkadun senioritalo on vuonna 2019 rakennettu kerrostalo, jossa on 45 huoneistoa itsenäisille senioriasukkaille. Kotkan keskustassa sijaitsevan talon alakerrassa sijaitsee kattava valmistuskeittiö, ja talon ravintolatilat ovat avoinna myös ulkopuolisille ruokailijoille.

Karhuvuorikodin laajennus

Hiidenrinne 1, Kotka
Karhuvuoren asuinalueella sijaitsevan Karhuvuorikodin laajennuksessa on 65 erityisasuntoa ikäihmisille. Vuonna 2015 valmistunut kerrostalolaajennus on liitetty Karhuvuorikodin olemassa olevaan palvelukeskukseen yhdyskäytävillä, joita on joka kerroksessa.

Aittapolun ryhmäkoti

Aittapolku 2, Kotka
Aittakorvessa sijaitseva Aittapolun ryhmäkoti on kehitysvammaisten kodikas ryhmäkoti. Erityisasuntoja tässä vuonna 2013 valmistuneessa rivitalokohteessa on 15 ja palvelutiloja yhteensä 163,5 neliötä.

Mieku

Toukolantie 4, Kotka
Mieku on Kotkan keskussairaalan lähellä sijaitseva asumisyksikkö mielenterveyskuntoutujille luonnonläheisessä ympäristössä. Mieku on vuonna 2012 valmistunut rivitalo, jossa on 20 asumispaikkaa sekä kuntoukseen tarvittavia tiloja.

Kotkan City-koti

Museokatu 6, Kotka
Vuonna 2021 valmistuneessa Kotkan City-kodissa on 80 erityisasuntoa ikäihmisille, joilla on todettu muistihäiriöitä tai joilla on merkittäviä haasteita liikkumisen kanssa. Tämä Kotkan keskustassa sijaitseva kerrostalokohde on liitetty Kotkankatu 1 -yksikköön yhdyskäytävällä, mikä helpottaa henkilöstön joustavaa ja helppoa liikkumista yksikköjen välillä.

Kotkankatu 1

Kotkankatu 1, Kotka
Kotkankatu 1 on 52 asuinpaikan asumispalveluyksikkö kehitysvammaisille ja iäkkäille asukkaille. Vuonna 2008 ES-Laatuasunnot Oy osti tämän vuonna 1973 rakennetun kerrostalokiinteistön Kotkan Asunnot Oy:lta ja peruskorjasi sen vuonna 2009 vastaamaan asukasryhmän tarpeita. Kotkankatu 1 sijaitsee Kotkan keskustassa.