Tietoa vuokra-asukkaalle

Viihtyisyys tekee kodin.

Tarpeellista tietoa vuokra-asukkaalle

ES Kotien vuokra-asukkaana sinulla on tiettyjä vastuualueita sekä mahdollisuuksia. Tutustu näihin tärppeihin etukäteen – näin saat asumisesta kaiken ilon irti, mutta säästyt myös hankalilta tilanteilta tulevaisuudessa!

Oman asuntosi tietoja voit tarkastella asukassivuilta.

Kodin hoitaminen ja vastuut vuokra-asunnossa

ES Kotien vuokra-asukkaana sinulla on aina ilmoitusvelvollisuus asunnon vioista. Velvollisuutesi on hoitaa ja ylläpitää huolellisesti kodin kuntoa. Jos kustannuksia aiheutuu asukkaan huolimattomuudesta tai hoidon laiminlyönnistä, vastaa asukas niistä itse. Kun muutat ES Kotien vuokra-asuntoon, sinun tulee aina ottaa vastuuvakuutuksen sisältävä kotivakuutus.

Vuokra-asuntojen vastuunjakotaulukko

Vastuunjakotaulukko vastaa kysymyksiin vuokra-asuntojen korjaus- ja kunnossapitovastuusta, kun kyse on asunnossa asumisen ja ajan aiheuttamasta normaalista kulumasta, johon ei liity vahingontekoa. Vastuunjakotaulukko kertoo, mistä kodin osa-alueista sinun tulee asukkaana pitää huolta itse, ja mistä huolehtii ES Kodit.

Muistathan kuitenkin, että jos asukas aiheuttaa vahinkoa tahattomasti tai tahallaan, on hän vastuussa kuluista riippumatta siitä kenen vastuulla se vastuunjakotaulukon mukaan on. Asukas on myös vastuussa vieraidensa ja lemmikkiensä aiheuttamista vahingoista.

Ilmoita vahingosta

Jos asunnossasi sattuu vahinko, joka vaatii välitöntä reagointia, otathan yhteyttä talosi huoltoyhtiöön. Talon huoltoyhtiö hoitaa kiireelliset vikailmoitukset ja päivystysluonteiset huoltotyöt palveluajan ulkopuolella. Huoltoyhtiöiden yhteystiedot löytyvät kunkin kohteen sivuilta tai oman talosi ilmoitustaululla olevasta tiedotteesta. Kiireettömät huoltopyynnöt voi ilmoittaa asukassivujen kautta tai sähköpostilla asiakaspalvelu@es-kodit.fi sekä puhelimella p.010 739 2399.

Vuokra-asunnon lisä- ja muutostyöt

Vuokralaisenamme voit tehdä tai teettää asunnon sisätiloissa tiettyjä asumistasoa parantavia muutostöitä, esimerkiksi pientä pintaremonttia. Huomioithan kuitenkin, että muutostöiden kustannukset kuuluvat sinun vastuullesi, eikä niistä saa aiheutua lisäkustannuksia tai muuta haittaa talon muille asukkaille, kiinteistölle tai talon omistajalle. Vastaat myös itse näiden muutostöiden kunnossapidosta ja huollosta.

Muutostyölupa

Ennen muutostöiden aloitusta sinun tulee saada ES Kotien kirjallinen lupa muutostöille. Muutostyöluvan päätöksessä saatetaan määritellä tarkemmat ehdot, värisävyt tai vaatimukset muutostyön tekijän ammattitaidosta, joten tutustu niihin huolellisesti. Toteuta muutostyöt aina annettujen ohjeiden mukaan ja hyvää rakennustapaa noudattaen.

Kiireettömät huoltopyynnöt voi ilmoittaa meille sähköpostilla tai puhelimitse: asiakaspalvelu@es-kodit.fi
p. 010 739 2399 (ma–pe klo 9-15)

Kiireettömän huoltopyynnön voit tehdä helposti myös asukassivujen kautta. Sivuilta voit seurata jättämäsi ilmoituksen tilaa. Asukassivuilla ilmoitusta tehdessä valitset valikosta, koskeeko vika asuntoa, talon yleisiä tiloja vai piha-aluetta. Voit myös liittää kuvia viasta, jolloin vian hahmottaminen viestin vastaanottajalla helpottuu.