Viihtyisä arki

Mukavaa asumista – joka päivä.

Hyvin hoidetussa kodissa viihtyy pitkään

Tehdään asumisesta mahdollisimman viihtyisää ja turvallista yhdessä! Huolehtimalla kotisi perussiisteydestä ja muista vastuullesi kuuluvista asioista lisäät asumismukavuutta ja pidät asunnon kunnossa – me hoidamme suuremmat huoltotyöt!

Me ES Kodeilla huolehdimme osaltamme asuntojen kunnossapidosta, mutta sinun vastuullesi kuuluu säännöllinen siivous ja esimerkiksi palovaroittimien paristojen ja lamppujen vaihto. Ilmoitathan meille aina, jos huomaat asunnossa vian tai vaurion. Vastuunjakotaulukosta voit tarkistaa, mitkä kodin kunnossapitoon liittyvät tehtävät ovat sinun vastuullasi.

Siivous

Koti pysyy parhaiten siistinä, kun puhdistat pinnat säännöllisesti ja putsaat tahrat tuoreeltaan. Siivouksessa kannattaa käyttää mietoja puhdistusaineita ja maltillisesti vettä, jotta asunnon pintamateriaalit eivät vaurioidu.

Muista nämä säännöllisen siivouksen lisäksi:

  • Puhdista viemärit ja lattiakaivot säännöllisesti.
  • Pese säännöllisesti liesikuvun rasvasuodatin, liesi ja uuni. Muista myös lieden taustan imurointi ja puhdistus.
  • Pyyhi ilmanvaihtoventtiilit silloin tällöin, näin asunnon ilma vaihtuu tehokkaasti.
  • Huolehdi toimivasta jääkaapista pitämällä se puhtaana ja imuroimalla jääkaapin takaseinä ainakin muutaman kerran vuodessa.
  • Sulata pakastin vähintään kerran vuodessa, sillä paksu jääkerros kuluttaa turhaa energiaa. Varo, etteivät sulamisvedet valu lattialle.
  • Pese ikkunat ja puhdista myös sälekaihtimet.

Kurkkaa Marttojen vinkit siivoukseen

Asunnon lämpötila

Huoneilman terveellinen lämpötila on 20–21°C, makuuhuoneissa hieman alhaisempi. Huoneiston lämpötilasta saa luotettavan tuloksen, kun mittari sijoitetaan 1,5 metrin päähän ulkoseinästä ja metrin korkeudelle lattiasta.

Kodin lämpötilaa säädellään patteriventtiileillä. Termostaattiventtiili tunnustelee ilmaa ja säätää sen mukaan huoneiston lämpötilaa. Termostaatin nupista lämpöä voi säätää pienemmälle tai suuremmalle. Patteri voi olla ajoittain viileä, mutta huonelämpötila pysyy edelleen sopivana. Termostaattia ei saa peittää verhoilla tai huonekaluilla, koska silloin se ei toimi halutulla tavalla.

Pesutilojen patterit pidetään aina päällä, jotta tilat kuivuvat. Myös märkätiloihin asennettu lattialämmitys pidetään aina päällä, koska se pitää lattian kuivana ja estää omalta osaltaan kosteusvaurioiden syntyä.

Ota yhteyttä asiakaspalveluumme huollon tilaamiseksi, jos pattereista kuuluu lorinaa, suhinaa tai venttiilistä valuu vettä tai jos patteri pitää ilmata. Huolto on hyvä tilata myös silloin, jos termostaatti ei toimi halutulla tavalla.

Isännöinti ja huolto

Isännöinti ja huoltoyhtiö vastaavat kotitalosi ja sen pihapiirin kunnossapidosta. Tekniset isännöitsijämme huolehtivat kohteidemme säännöllisistä tarkastuksista ja tarvittavien korjausten suunnittelusta. He tekevät kohteille myös pitkän tähtäimen korjaussuunnitelmat.

Kotitalosi huoltoyhtiö huolehtii talon ja sen pihapiirin turvallisuudesta ja siisteydestä. Lisäksi huoltoyhtiö vastaa joistakin asunnon huoltotöistä. Huoltoyhtiö auttaa sinua esimerkiksi silloin, kun kotisi hana vuotaa, patteri kaipaa tarkistusta tai olet unohtanut avaimet asuntoosi.

Kiireettömät huoltopyynnöt voi ilmoittaa meille sähköpostilla tai puhelimitse: asiakaspalvelu@es-kodit.fi
p. 040 159 1592 (ma–pe klo 9–15)

Kiireettömän huoltopyynnön voit tehdä helposti myös asukassivujen kautta. Sivuilta voit seurata jättämäsi ilmoituksen tilaa. Asukassivuilla ilmoitusta tehdessä valitset valikosta, koskeeko vika asuntoa, talon yleisiä tiloja vai piha-aluetta. Voit myös liittää kuvia viasta, jolloin vian hahmottaminen viestin vastaanottajalla helpottuu.

Kotitalosi huoltoyhtiö hoitaa kiireelliset vikailmoitukset ja päivystysluonteiset huoltotyöt palveluajan ulkopuolella. Huoltoyhtiöiden yhteystiedot löytyvät kotitalosi sivuilta tai talon ilmoitustaululla olevasta tiedotteesta. 

Autopaikat

Kaikista asuntokohteissamme löytyy asukkaiden käyttöön erikseen varattavia autopaikkoja. Vuokrattavien ja vapaiden autopaikkojen määrä vaihtelee eri kohteissa. Autopaikkojen kuukausimaksut vaihtelevat eri asuntokohteissa. Autopaikkamaksut löydät kotitalosi tiedoista. Lisäksi asuntokohteissa on useimmiten muutamia vieraspaikkoja asukkaiden vieraille lyhytaikaiseen pysäköintiin, joten ohjeistathan tästä vieraitasi.

Autopaikan vuokraamisesta sovitaan yleensä vuokra- tai asumisoikeussopimusta tehdessä. Vapaita autopaikkoja voi tiedustella myöhemminkin asiakaspalvelustamme.

Katso asiakaspalvelun yhteystiedot

Autojen pysäköinti on sallittu vain niille tarkoitetuilla paikoilla. Ajoneuvon luvaton pysäköinti piha-alueelle, ajoväylälle, pelastustielle tai toisen hallinnassa olevalle pysäköintipaikalle on kielletty.