Asunnon vaihtaminen

Sopivaa asumista- elämän tilanteen mukaan.

Asunnon vaihtaminen

Elämäntilanteesi ja asunnon tarpeesi saattavat muuttua asumisaikanasi. Myös näissä tilanteissa pyrimme tarjoamaan sinulle ja perheellesi sopivaa asumista.

Asunnon vaihtoa hakevan tulee täyttää tavanomainen asuntohakemus.

Vuokra-asunnon vaihtaminen

Asunnon vaihtoa hakevan tulee täyttää tavanomainen asuntohakemus. Mahdollisen asuntotarjouksen edellytyksenä on, että hakija on hoitanut nykyiseen vuokrasuhteeseen liittyvät velvoitteet. Asunnonvaihtajaa koskevat myös varallisuusrajat. Tarkemmat ohjeet nykyisen asunnon irtisanomisesta ja uudesta vuokrasopimuksesta sekä vakuusmaksun maksamisesta annetaan asuntotarjouksen yhteydessä.

Asumisoikeusasunnon vaihtaminen saman kohteen sisällä

Asumisoikeuslain uudistuksen myötä asunnon hakeminen saman asumisoikeuskohteen sisällä helpottui. Asumisoikeuden haltija on etusijalla asuntohaussa, kun hän hakee asuntoa samasta kohteesta. Tee asumisoikeushakemus ja merkitse hakemukselle järjestysnumeroksi 0, näin tiedämme, että sinulla on jo asumisoikeus kyseisessä kohteessa.

Jos samasta talosta on useita hakijoita, valitaan se hakija jolla vanhin asumisoikeussopimus. Jos sopimukset on allekirjoitettu samana päivänä, ratkaistaan asunnon saaja järjestysnumeron perusteella. Kohteen sisäiset asumisoikeushakemukset ovat voimassa kaksi vuotta.

Asumisoikeusasunnon vaihtaminen

Voit hakea mitä tahansa uutta asumisoikeusasuntoa mistä tahansa Suomesta aivan kuten muulloinkin. Tutustu asuntotarjontaamme ja jätä meille asumisoikeushakemus. Voit hakea niin vapaisiin ja vapautuviin kuin varattuihinkin asumisoikeuskohteisiimme. Tarvitset hakemista varten käyttämättömän järjestysnumeron. Jos hakijoita on yhtä aikaa useita, etusijalla on hakija, jolla on pienin järjestysnumero.

Asiakaspalvelumme on apunasi!

p. 010 739 2399
asiakaspalvelu@es-kodit.fi