Käyttövastikkeen maksu

Koteja kaikenlaisille talouksille.

Miten käyttövastikkeen maksu tapahtuu?

Ajallaan maksettu käyttövastike säästää sinua ylimääräisiltä kuluilta. ES Kodeilla käyttövastikkeen maksuun on saatavilla myös joustoa, mikäli taloudellinen tilanteesi muuttuu yllättäen tai maksuissa on muutoin ongelmia.

Käyttövastikkeiden eräpäivä on kuukauden 2. päivä. Saat viitteelliset tilisiirrot käyttövastikkeen maksamista varten. Erillisiä kuukausilaskuja ei lähetetä. Käytä käyttövastikkeen maksussa tilisiirron mukaista viitettä, jotta maksut tulevat oikealle tilille ja kohdistuvat oikeaan asuntoon.

Mikäli käyttövastikkeen maksamisessa ilmenee erityistilanteita, voit olla yhteydessä ES Kotien asiakaspalveluunja sopia menettelytavoista mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Omassa verkkopankissasi voit ottaa käyttöön e-laskun ja saada käyttövastikelaskut suoraan verkkopankkiin. Omat maksutietosi voit tarkistaa kirjautumalla asukassivuille. Oma talous -osiossa näet maksutietosi ja maksusuorituksesi. Osiossa näkyy myös, mikäli sinulla on rästejä tai ylimääräisiä maksuja.

Ongelmia käyttövastikkeen maksussa

Kun maksat laskumme eräpäivään mennessä, vältyt turhilta huomautuskirjeiltä ja -kuluilta. Jos et saa maksettua käyttövastiketta eräpäivään mennessä, otathan mahdollisimman pikaisesti yhteyttä ES Kotien asiakaspalveluun maksusuunnitelman tekemiseksi. Muuttuneessa taloudellisessa tilanteessa kannattaa myös tarkistaa mahdollisuus Kelan asumistukeen sekä toimeentulotukeen.

Kolmannen maksumuistutuksen jälkeen ryhdymme oikeudellisiin toimenpiteisiin velan perimiseksi ja asumisoikeussuhteen päättämiseksi.