Asumisoikeusasuntoon tarvittavan järjestysnumeron hakeminen uudistuu

Asumisoikeusasuntoon tarvittavan järjestysnumeron hakeminen uudistuu

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvittava järjestysnumero on pitänyt hakea siitä kunnasta, jossa haluttu asunto sijaitsee. Järjestysnumero haetaan uudella tavalla 1.9.2023 lähtien. Muutos on osa uudistunutta asumisoikeuslakia. Kunnista saaduilla järjestysnumeroilla voi hakea asumisoikeusasuntoja vuoden 2023 loppuun asti. Vuoden 2024 alusta alkaen käytössä ovat vain ARAsta saadut järjestysnumerot.

Asumisoikeusasuntojen järjestysnumero haetaan 31.8.2023 asti kunnalta ja syyskuun alusta järjestysnumerot haetaan Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen ARAn valtakunnallisesta järjestysnumerorekisteristä https://hakija.aso.fi/kirjaudu. Numero on jatkossa voimassa kaksi vuotta kerrallaan. Asumisoikeusasuntojen hakemista uudistetaan, jotta järjestelmä palvelisi paremmin todellisessa asunnontarpeessa olevia. Uudistus yksinkertaistaa ja nopeuttaa hakuprosessia.

Asumisoikeusasunnon hakemiseen tarvitaan aina järjestysnumero
Asumisoikeusasuntoja haetaan niitä tarjoavilta yhteisöiltä sähköisillä asuntohakemuksilla. Järjestysnumero pitää hankkia ennen asuntohakemuksen tekemistä, sillä numeroa kysytään hakemuksessa. Sähköinen hakemus on voimassa yhtä kauan kuin järjestysnumero. Kun hakukriteereitäsi vastaava asunto vapautuu, saat siitä asuntotarjouksen sähköpostiisi. Näin sujuvoitamme ja nopeutamme myös asuntojen tarjoamista.

Jos samaa asuntoa hakee useampi henkilö, asunnon saa se hakija, jolla on pienin järjestysnumero. Järjestysnumeroa ei tarvita 1.9.2023 lähtien, jos asumisoikeusasunnon asukas vaihtaa asuntoa toisen asukkaan kanssa tai muuttaa samassa kohteessa olevaan asuntoon.

Jos sinulla on kysyttävää, ota yhteyttä asiakaspalveluumme, p. 040 159 1592 tai asiakaspalvelu@es-kodit.fi. Autamme mielellämme!